augustus 25, 2014
Paleo ontbijtpannenkoek met pruimen
Dikke pannenkoeken
Ik maak toch wel bijna elke week één of andere vorm van pannenkoek klaar als ontbijt. Ik houd vooral van dikkere, ‘American-style’ panenkoeken. Eigenlijk veel gemakkelijker om te maken dan je zou denken. Het enige verschil met een normaal pannenkoekbeslag is dat je het eiwit stijf klopt en vervolgens onder het beslag mengt.
Paleo
Voor deze paleo ontbijtpannenkoek met pruimen gebruikt ik tapioca- en kokosbloem en hazelnootmelk.
Paleo ontbijtpannenkoek met pruimen
Ingrediënten
- 1 ei(eren)
- 2 EL amandelpoeder
- 3 EL tapiocabloem
- 1 EL kokosbloem
- 125 ml amandelmelk
- 2 pruimen
- 1 EL honing
- snuifje peper en zout
- 1 TL kokosolie
Instructies
- Meng de eierdooier met het amandelpoeder, de verschillende soorten bloem, de honing, het zout en de amandelmelk tot je een glad beslag bekomt.
- Voeg indien nodig extra bloem of melk toe tot je de gewenste dikte bekomt. Het mag een vrij dik beslag zijn.
- Snij de pruimen in partjes en meng ze door het beslag.
- Klop het eiwit stijf en schep het onder het beslag.
- Warm de kokosolie in een kleine pan en giet het beslag in de pan. Het mag zeker 1 centimeter dik zijn.
- Bak de pannenkoek op een middelhoog vuur gedurende +/- 5 minuten aan één kant en draai hem vervolgens om met behulp van een bord.
- Bak de andere kant tot de pannenkoek mooi goudbruin en gaar is.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Maame Joses
Goedemorgen, er staat een halve tas amandelmelk. Moet dat zijn glas? Wat is de hoeveelheid die ik nodig heb? Groet, een pannekoeken liefhebber
Empty Fridge
Hoi,
ik heb het recept ondertussen aangepast naar andere eenheden. Je moet 125 ml amandelmelk gebruiken. Groetjes, Jennifer